Moment muzical-artistic la Muzeul Mitropolitan Iași

Miercuri, 13 aprilie 2022, tinerii coriști liceeni ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, coordonați de către Prof. Constantin-Nichifor Hrestic, au vizitat Muzeul Mitropolitan Iași și au oferit un scurt moment muzical-artistic.

Ansamblul Coral al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, coordonat de către Pr. Prof. Constantin-Nichifor Hrestic, a vizitat miercuri, 13 aprilie 2022, Muzeul Mitropolitan.

La finalul vizitei, în sala Baptisteriului a Muzeului Mitropolitan, Ansamblul Coral a interpretat două piese din repertoriul religios: „Miluiește-mă, Dumnezeule”, de Gheorghe Cucu și fragment din Prohodul Domnului în trei stări, armonizare de Nicolae Lungu.

Acest eveniment continuă șirul momentelor muzical-artistice oferite de tinerii coriști.

Scurt istoric

Muzeul Mitropolitan din Iași a fost realizat în cadrul Proiectului de reabilitare și restaurare a Ansamblului Mitropolitan. Muzeul este amplasat în subsolul Catedralei Mitropolitane, respectând din punct de vedere planimetric structura fundațiilor bisericii și are șase săli în care a fost organizată expoziția permanentă. Pentru expozițiile temporare se folosește încăperea dintre sala Ofrandă și sala Ekklesia. Scopul acestui muzeu este de a pune în valoare cele mai reprezentative bunuri de patrimoniu care reflectă spiritualitatea creștin-ortodoxă din zona Moldovei dar și activitatea Mitropoliților care au avut un rol deosebit în perpetuarea tradiției creștine.

De la același autor

Ultimele din categorie