Momente de rugăciune, la deschiderea anului şcolar de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Momente de rugăciune, la deschiderea anului şcolar de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus

Anul şcolar 2013-2014 a debutat la  Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din oraşul Vicovu de Sus, cu o slujbă de binecuvântare, oficiată de arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, alături de un sobor de preoți și diaconi. La eveniment au participat, pe lângă elevi, părinți și cadre didactice, și oficialități locale, județene și centrale.

Conducerea Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din oraşul Vicovu de Sus a ținut ca deschiderea  noului an școlar să fie însoțită și de binecuvântarea Bisericii. Astfel, luni, 16 septembrie 2013, festivitatea de deschidere a fost însoțită de o slujbă de binecuvântare, oficiată de arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, alături de un sobor de slujitori, din care au făcut parte  pr. Gabriel Cheaburu de la Biserica  „Adormirea Maicii Domnului” - Centru, pr. Florin  Mihalescu de la Biserica „Sfântul Gheorghe”- Laura, pr. Ioan Moroșan de la parohia Gălănești.

La deschiderea anului şcolar de la Liceul „Ion Nistor” au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, deputatul Ovidiu Iane, precum şi primarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor.

„Îndemnul meu nu este altul decît acela de a vă întrece în studiu”

După oficierea slujbei religioase, arhim. Melchisedec Velnic a oferit bibliotecii liceului două cărți scrise de Zoe Dumitrescu Bușulenga, anume „Să nu pierdem verticala” și „Credințe, mărturisiri, învățăminte. Interviuri și dialoguri” și mai multe numere din publicația „Cuvinte către tineri”, după care a ținut un scurt cuvânt elevilor prezenți, în care i-a îndemnat pe aceștia să aloce cât mai mult timp studiului: „Dorința noastră, a preoților, a profesorilor și a părinților, pentru voi, tinerii de astăzi, nu este alta decât să fiți serioși, cuminți și echilibrați, și mai întâi de toate, să învățați cu timp și fără timp. În una din rugăciunile care s-au citit în slujba oficiată în această zi, s-a menționat și faptul că, atunci când voi veți acumula cunoștințe și veți împlini ceea ce dascălii dumneavoastră vă vor transmite, veți fi bucurie și mângâiere părinților dumneavoastră, cât și celor din jur. De aceea, îndemnul meu la început de an școlar nu este altul decît acela de a vă întrece în studiu și în a a lua aminte cu încredere la înaintașii voștri, și la dascălii care încearcă să vă formeze și să vă dăruiască sămânța cea bună, adică acel cuvânt care zidește”.

La final, după alocuțiunile oficialităților prezente, domnul Angelo Cătălin Bărbuță, directorul Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, a ținut un discurs în care a menționat rezultatele deosebite și premiile obținute în anul școlar precedent de instituția de învățământ pe care o conduce, după care a urat elevilor și profesorilor mult succes în activitatea didactivă ce-i așteaptă și a mulțumit tuturor pentru prezență.

Ca o noutate, începând cu acest an școlar, la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din oraşul Vicovu de Sus s-au mai deschis două clase cu profil tehnologic în industria pielăriei, având în vedere activitatea intensă în producţia de încălţăminte din această zonă a judeţului.