În municipiul Bacău are loc, în premieră, un târg de obiecte bisericeşti

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

În municipiul Bacău are loc, în premieră, un târg de obiecte bisericeşti

Pentru prima oară în istoria Bacăului, câteva din cele mai importante firme din ţară își prezintă produsele destinate cultului bisericesc şi vieţii religioase.

Târgul de obiecte bisericeşti de la Central Plaza Bacău a fost inaugurat ieri, 30 martie, la orele 11.00, în prezenţa PS Episcop Ioachim Băcăuanul, a lui Constantin Scripăţ, prefectul Bacăului, şi a directorului Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău. Evenimentul a fost prefaţat de un cuvânt din partea principalei instituţii organizatoare, urmat de urarea prefectului, şi câteva gânduri exprimate de PS Episcop Ioachim Băcăuanul, care a ţinut să explice tuturor rolul şi rostul prezenţei Bisericii într-un astfel de târg. "Pentru prima data, Biserica participa la astfel de expoziţii. Adică, prin aceasta, trebuie să înţelegeţi că aceasta îşi prelungeşte misiunea sa dincolo de ziduri. Cu alte cuvinte, într-un fel sau altul, icoana, cartea sfântă, sunt puse în piaţa publică. Pentru unii pare un lucru nu tocmai nimerit, dar cred că este potrivit, deoarece Biserica face parte din popor, iar poporul este al Bisericii, şi orice acţiune pozitivă este binecuvântată", a menţionat PS Ioachim Băcăuanul, care, cu o uşoară notă de umor, a ţinut să le amintească participanţilor că binecuvîntarea Domnului nu înseamnă în mod necesar şi un succces pentru firmele participante în cadrul acestui târg. "Dumnezeu, când ne trimite binecuvîntarea sa, nu ne dictează, căci nu e dictator, ci doar ne inspiră ce trebuie să facem în manieră umană. Şi, dacă facem ceea ce trebuie în numele lui Dumnezeu, devenim nişte misionari în lumea aceasta", a mai spus ierarhul de la Roman. Cât priveşte eventualul câştig financiar din vânzarea produselor aflate la standul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, PS Ioachim a menţionat că acesta se va îndrepta spre continuarea proiectelor destinate ajutorării semenilor, pe care Biserica le derulează în zona Bacăului şi Romanului. "Cei care vor să achiziţioneze aceste produse expuse în standul Arhiepiscopiei, trebuie să ştie că eventualul profit merge acolo unde Biserica are nevoile sale, respectiv pentru a continua şi a promova activităţile social-caritabile şi misionar- culturale", a mai spus PS Ioachim. Ediţia din acest an a Târgului de Paşte este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bacău în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

De la tămâie şi cărbuni pentru candele, cărţi şi obiecte de cult, până la instalaţii de sonorizare şi clopote, băcăuanii pot admira şi achiziţiona până pe 3 aprilie, o gamă variată de produse cu tentă religioasă, gradiţie celui mai mare târg de obiecte bisericeşti deschis în municipiul Bacău.