Nigeria: creștină de 16 ani, răpită după terminarea cursurilor

13 Mai 2020 14:20 Religia în lume

Tribunalele închise și toate celelalte interdicții cauzate de Covid-19 complică eforturile depuse în vederea eliberării unei tinere creștine, răpită în Nigeria pe 23 martie.

Joy a părăsit școala publică din Pampaida (orașul Kaduna), așa cum au făcut-o și celelalte colege ale ei, însă n-a mai ajuns acasă. Părinții au început să o caute, însă fără vreo șansă de reușită. Au aflat, mai târziu, că fiica lor a fost reținută de către Hamaza Bello, imamul principal al districtului Ikara. După un timp, Joy a reușit să trimită părinților ei un mesaj telefonic, în care le-a solicitat urgent ajutorul, convinsă fiind că viața îi este pusă în pericol.

În momentul în care părinții ei au mers la imam, acesta le-a spus: „Joy este acum musulmană. Ea are de-acum părinți musulmani și nu va mai putea trăi cu creștinii laolaltă”, conform porti-deschise.org.

În ciuda măsurilor luate de autorități și a interdicțiilor cauzate de Covid-19, comunitățile creștine din Nigeria de Nord sunt supuse, ca și mai înainte, atacurilor de tot felul.

Răpirile, care au ca urmare islamizarea și căsătoria forțată, au loc, uneori, în urma discuțiilor purtate cu imamii locali. Acestea fac parte dintr-o acțiune voită de „epurare religioasă”, care are ca scop să desființeze populația creștină în favoarea celei musulmane.

Ultimele din categorie