O conferinţă internaţională are loc la Sibiu
Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior a organizat la Sibiu, pentru perioada 14 – 16 iulie, conferinţa internaţională „Institutional Strategic Quality Management in Higher Education”, privind Managementul Calităţii în Învătământul Superior la nivel instituţional şi de sistem, după cum ne informează TRINITAS TV.
La eveniment participă reprezentanţi ai universităţilor româneşti şi membri din instituţiile internaţionale de evaluare a calităţii învăţământului superior european. Învăţământul teologic românesc este reprezentat de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.
„Biserica are un rol deosebit în viaţa noastră, dar nu despre aceasta vreau să vă spun, ci despre rolul pe care dorim să-l avem în cadrul învăţământului universitar pentru că de la două facultăţi câte au existat în perioada trecută astăzi avem 15 facultăţi în cadrul universităţilor de stat, de aceea primul sentiment care îl trăiesc acum, aici, este acesta de gratitudine, de mulţumire, pentru faptul că am fost invitat şi mai ales de preţuire faţă de această instituţie unde avem şi noi reprezentanţi”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
Agenţia Română de Asigurare a Calităţii implementează un proiect intitulat Academics, prin intermediul căruia vizează evaluarea unui număr important de instituţii de învăţământ superior din România dar şi formarea evaluatorilor interni şi a celor externi.
„Au fost evaluate 46 de universităţi în cadrul acestui proiect care se derulează de 2 ani şi jumătate. De asemenea, vizează formarea evaluatorilor interni, persoane din instituţiile de învăţământ superior şi evaluatori externi care merg să efecteze aceste evaluări la standarde europene, în conformitate cu liniile directoare şi standardele europene aplicabile în materie aşa cum eu fost ele emise şi enunţate la Bergen în anul 2005, în vederea integrării sistemului românesc de învăţământ în cadrul procesului Bologna, în spaţiul european al cercetării şi al cunoaşterii”, a spus lectorul Mihai Floroiu.
„Acest proiect este foarte important pentru învăţământul superior din România pentru că permite Universităţilor să se îmbunătăţească, să-şi amelioreze programul de studiu, să-şi amelioreze sistemul de managment şi sistemul de calitate, permiţând, pe cale de consecinţă, ca absolvenţii acestor instituţii de învăţământ superior să fie mai bine formaţi, să fie adaptaţi cerinţelor pieţei muncii şi să reprezinte o resursă umană de calitate atât în România cât şi în Europa”, a mai precizat lectorul Mihai Floroiu
Conferinţă internaţională de la Sibiu, se va încheia sâmbătă, 16 iunie 2011.
sursa: basilica.ro