Organizația „Open Doors” – ajutor pentru creștinii persecutați și în vreme de pandemie

29 Aprilie 2020 14:02 Social

În contextul Covid-19, organizația „Open Doors” alături de partenerii săi distribuie produsele alimentare și alte ajutoare în zonele în care creştinii sunt persecutaţi.

În această perioadă de pandemie, situația creștinilor persecutați se agravează. Lipsa de aprovizionare și încetinirea creșterii economice îngreunează viața pentru creștinii din zonele persecutate. Conform organizației „Open Doors”, în fiecare zi sunt trimise rapoarte alarmante din Africa, Orientul Mijlociu și Asia.

„Continuăm să oferim alimente, asistență medicală, îngrijire și multe altele creștinilor persecutați în timpul pandemiei de coronavirus. Asta facem de 60 de ani și asta vom continua să facem cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă există un lucru pe care l-am învățat de la frații și surorile noastre din acele zone dificile, acesta este: în vremuri grele sau mai întunecate, lumina lui Dumnezeu din noi poate să strălucească mai tare”, se arată într-un comunicat al organizației.

Organizația „Open Doors” este o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit. „Open Doors” a monitorizat persecuția creștină la nivel mondial începând cu anul 1992. În acest an, clasamentul primelor 10 țări în care creștinii sunt persecutați nu este foarte diferit de cel realizat în anii precedenți. Astfel, după Coreea de Nord urmează Afganistan (nr. 2), urmat de Somalia (nr. 3), Libia (nr. 4), Pakistan (nr. 5), Eritrea (nr. 6), Sudan (nr. 7), Yemen (nr. 8), Iran (nr. 9) și India (nr. 10).

Ultimele din categorie