Adunarea Pan-Ortodoxă a Episcopilor din Insulele Britanice

1 Decembrie 2011 20:04 Ortodoxia în lume

Joi, 24 noiembrie, a avut loc cea de-a 4-a Adunare Pan-Ortodoxă a Episcopilor din Bisericile din Britania şi Irlanda la Catedrala Adormirii Maicii Domnului a Diocezei de Suroj.

Adunarea a fost precedată de o slujbă în faţa icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului (“Ajutătoarea păcătoşilor”) care a fost adusă de la Catedrala Sfântul Nicolae din Khamovniki – Moscova. Dioceza de Suroj a fost reprezentată de Arhiepiscopul Elisei de Suroj şi de Arhiepiscopul Anatolie de Kerch.

La întâlnire s-au discutat mai multe teme de mare importanţă pentru ortodocşii din insule, printre care problema transferul de preoţi de la o jurisdicţie la alta. Un set de cerinţe preliminarii pentru transferul clerului a fost adoptat. De asemenea, corectitudinea canonică trebuie să fie confirmată de Comitetul pastoral pan-ortodox, condus în acest moment de Arhiepiscopul Elisei.

Adunarea a discutat teme privind slujirea diaconilor în Biserica ortodoxă, a capelanilor universitari ortodocşi, precum şi aprobarea unei liste de sfinţi care existau în Insulele Britanice înainte de Marea Schismă.

Adunarea a continuat cu o masă frăţească la reşedinţa arhiepiscopală din Suroj.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.sourozh.org

Citește alte articole despre: Maica Domnului, ortodoxie, biserică, canonic, Anglia, Suroj, episcopi

Ultimele din categorie