Biserica aeropurtată

8 Martie 2012 22:09 Ortodoxia în lume

Câţiva preoţi ortodocşi din Trupele Aeropurtate ale Rusiei vor urma un curs de paraşutism şi vor sluji în prima Biserică ortodoxă aeropurtată, a anunţat conducerea militară a garnizoanei.

Cursul va ţine o săptămână pentru preoţi, pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt paraşutişti experimentaţi, având peste 500 de sărituri cu paraşuta. Acest curs va avea loc într-o facilitate militară din regiunea Ryazan – Rusia Centrală, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

Creştinătatea ortodoxă are multe ritualuri şi foloseşte multe obiecte religioase sfinţite, ceea ce face păstorirea unei parohii fără o Biserică practic imposibilă, a spus protopopul Trupelor Aeropurtate, Mikhail Vasilyev, pentru agenţia RIA Novosti.

Biserica aeropurtată este de fapt un vehicol militar, însă conţine obiecte religioase care nu se pot sparge, o ladă pentru transportul acestora, un generator diesel, aer condiţionat, frigider, precum şi staţie de amplificare, un proiector şi o unitate multi-media. Ea este încărcată în avion şi poate fi oriunde este nevoie.

Oficialii militari au spus că numărul creştinilor ortodocşi în trupele aeropurtate a crescut cu 10 procente într-un an, ajungând la 90% din toţi paraşutiştii din armata rusă.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://en.rian.ru

Citește alte articole despre: biserică, militar, Rusia, armată, paraşutism, aeropurtat, sfinţit, soldaţi

Ultimele din categorie