Centru de Pelerinaj pe malul Iordanului deschis de Misiunea Ortodoxă Rusă

20 Iulie 2011 23:38 Ortodoxia în lume

După patru ani de construcţie, Centrul de Pelerinaj afiliat Misiunii Ortodoxe Ruse (Din cadrul Patriarhiei Moscovei) este gata de sfinţire în Iordania.

După patru ani de construcţie, Centrul de Pelerinaj afiliat Misiunii Ortodoxe Ruse (din cadrul Patriarhiei Moscovei) este gata de sfinţire în Iordania. Ceremonia de deschidere şi sfinţire a acestui centru va avea loc în această toamnă, conform websitului Misiunii Ortodoxe Ruse în Ierusalim.

În februarie 2007, în timpul unei vizite oficiale a Preşedintelui rus, Vladimir Putin, guvernul iordanian a dat Federaţiei Ruse un teren pe termen nelimitat pentru folosire non-profit, pe malul râului Iordan, pentru un Centru de Pelerinaj. Acest teren este localizat în Bethabara, localitate prezentă în Evanghelii, ca locul unde a avut loc Botezul Mântuitorului Hristos.

În martie 2008, locul a fost sfinţit şi a fost pusă piatra de temelie. Participanţii la acea ceremonie au fost deopotrivă din Iordania şi Rusia, precum şi membrii ai consulatelor Bulgariei şi Greciei în Iordania. Slujba din 2008 a fost celebrată de Arhimandritul Tihon Zaitsev, conducătorul Misiuneii Ortodoxe Ruse în Ierusalim, în prezent episcop de Podolsk.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: http://www.pravoslavie.ru

Citește alte articole despre: pelerinaj, Ierusalim, Rusia, Israel, Iordania, Misiunea Ortodoxă Rusă

Ultimele din categorie