Comunicatul Episcopilor Ortodocşi din Franţa despre răpirea a doi episcopi sirieni

26 Aprilie 2013 09:14 Ortodoxia în lume

După o suită de informaţii contradictorii şi dezinformări, Patriarhia Antiohiei a confirmat că cei doi ierarhi răpiţi nu au fost eliberaţi.

Redăm aici Comunicatul Episcopilor Ortodocşi din Franţa privitor la această situaţie de criză publicat astăzi 26 aprilie 2013:

"Episcopii ortodocşi din Franţa condamnă cu cea mai mare fermitate răpirea a doi dintre cei mai eminenţi episcopi al Bisericii Siriei, cunoscuţi pentru demnitatea, deschiderea, curajul şi disponibilitatea lor în mijlocul poporului şi credincioşilor care suferă, Mitropolitul Paul Yazigi de Alep din cadrul Patriarhiei Antiohiei şi frate al Preafericirii Sale Ioan al X-lea al Antiohiei, şi Mitropolitul Youhanna Ibrahim al siriacilor din Alep.
Noi exprimăm solidaritatea noastră cu Biserica Ortodoxă a Antiohiei şi cu Biserica Siriacă, şi asigurăm pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ioan al X-lea al Antiohiei despre susţinerea noastră în această încercare pe care o traversează Biserica sa.
Episcopii ortodocşi cheamă guvernul francez şi toate autorităţile internaţionale, politice, morale şi religioase să intervină fără întârziere pentru a susţine şi multiplica eforturile pentru eliberarea fără întârziere a ierarhilor răpiţi. Ei se roagă Domnului ca apropierea Săptămânii Sfinte să fie sfârşitul durerii lor şi buna vestire a eliberării lor. Ei reiterează apelul pentru oprirea oricărei violenţe în Siria pentru ca procesul politic să fie început cât mai rapid posibil şi ca pacea să revină în această ţară a toleranţei şi convivialităţii, rănită grav de coborârea în infernul fără nume".

Citește alte articole despre: ortodoxie, persecuție, Siria, Franța, război civil, eliberare, răpire

Ultimele din categorie