Despre expoziția ucraineană: "1000 de ani de pelerinaj în Rusia"

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

În data de 21 octombrie 2010, s-a deschis Expoziția "1.000 de ani de Pelerinaj in Rusia", la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Lavra Peșterilor din Kiev.

În data de 21 octombrie 2010, s-a deschis Expoziția "1.000 de ani de Pelerinaj in Rusia", la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Lavra Peșterilor din Kiev, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului și al Întregii Ucraine.

Expoziția, sponsorizată de Biserica Ortodoxă Ucraineană și de Institutul de Istorie Națională și Culturală "Lavra Kievo-Pecerskaya", este deschisă în cadrul conferinței internaționale privind pelerinajele. Vizitatorii pot vedea icoane vechi și cărți, fotografii și imagini de mănăstiri și lăcașuri sfinte, amintiri și documentele referitoare la tradiția pelerinajului în Rusia.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Vladimir, a deschis expoziția, mulțumind organizatorilor și luând act de marea importanță a pelerinajelor la locurile sfinte, pentru viața spirituală a oamenilor.

Prezenți la deschidere au fost și ministrul adjunct ucrainean al culturii și turismului, T. Kokhan, Ambasadorul Greciei în Ucraina, Georgios Georgountzos, reprezentanți ai țărilor participante la conferință (Italia, Serbia, Polonia, România și Israel), precum și alti delegați și oaspeți ai conferinței, conform unor rapoarte ale serviciului de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Citește alte articole despre: pelerinaj, conferință, icoană, patrimoniu, Rusia

Ultimele din categorie