„Femeia este gardianul focului familiei”

15 Aprilie 2013 22:08 Ortodoxia în lume

Patriarhul Kirill a afirmat faptul că feminismul oferă priorităţi greşite femeii în societate.

Moscova, 10 aprilie 2013

Preafericitul Kirill al Moscovei şi a toată Rusia a criticat dur feminismul. El a spus: „Consider că acest fenomen numit feminism este foarte periculos, deoarece organizaţiile feministe proclamă o falsă libertate a femeii, care apare înafara căsătoriei şi înafara familiei”.

Patriarhul a vorbit la o întrunire a membrilor Uniunii Ucrainene a Femeilor Ortodoxe în Moscova.

El a spus că centrul ideologiei feministe nu este familia şi naşterea copiilor, ci o altă funcţie a femeii, care este opusă valorilor familiale. „Nu este o coincidenţă faptul că cele mai multe feministe sunt necăsătorite” a spus el.

Întâistătătorul Bisericii Ruse a spus că nu e nimic rău în dorinţa femeii de a urma o carieră, politică, afaceri sau alte sfere. „Însă – a spus el – femeia în primul rând şi în cel mai înalt grad este gardianul focului familiei şi centrul vieţii familiale”.

El a explicat acest lucru: „Un bărbat priveşte către exterior, el trebuie să muncească şi să facă bani, pe când femeia priveşte întotdeauna spre interior, acolo unde sunt copiii, acolo unde e casa. Dacă această incredibil de importantă funcţie a femeii este pierdută, atunci totul este distrus, familia şi dacă vreţi ţara însăşi”.

Patriarhul a spus că „opinia de azi impusă asupra femeii este că o condiţie de mamă este umilitoare şi că sunt datorii mai înalte şi mai onorabile, că devoţiunea naturală a femeii de mamă o pune într-o poziţie inferioară bărbatului. Am multe legături cu oameni căsătoriţi. Şi am văzut foarte puţine familii unde femeia este într-o poziţie inferioară. Dacă cineva pune un microscop puternic şi se uită cu atenţie, mai ales la soţ, şi apoi analizează informaţiile, devine clar cine este capul familiei”.

Citește alte articole despre: femeie, familie, vocație, carieră, femnism, Patriarhul Rusiei

Ultimele din categorie