Mitropolitul Iona (Biserica Ortodoxă din America) în vizită neoficială în Moscova

21 Februarie 2011 16:38 Ortodoxia în lume

Preafericitul Părinte, Mitropolitul Iona (OCA – Biserica Ortodoxă din America), a început o vizită de o săptămână, neoficială, la Moscova, în ziua de 14 ianuarie 2011.

Preafericitul Părinte, Mitropolitul Iona (OCA – Biserica Ortodoxă din America), a început o vizită de o săptămână, neoficială, la Moscova, în ziua de 14 ianuarie 2011.

El a fost salutat pe Aeroportul Internațional Domodedovo de către Episcopul Alexander de Dmitrov, de reprezentanții Departamentului Patriarhiei pentru Relații Externe al Bisericii [DECR] și de Arhimandritul Zaheu, reprezentant al Bisericii Ortodoxe din America în Patriarhia Moscovei. Acesta s-a deplasat ulterior la Mânăstirea Diveevo - Sfânta Treime-Sfântul Serafim, pentru oficierea slujbei de sărbătoarea Sfântului Serafim de Sarov.

Pe 19 ianuarie – de Sărbătoarea Botezului Domnului (c.Iul.), Mitropolitul Iona va concelebrara Sfânta Liturghie alături de Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill, în Catedrala patriarhală Botezul Domnului din Elokovo, după care vor avea o nouă întâlnire. De asemenea, acesta așteaptă să se întâlnească și cu Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Ilarion [Alfeiev], care conduce DECR.

Pe 18 ianuarie, în ajunul sărbătorii, el va oficia Sfânta Liturghie și Privegherea de toată noaptea la Biserica Marii Mucenițe Ecaterina a Reprezentanței OCA.

După absolvirea in 1988 a Seminarului Sfântul Vladimir, Crestwood, NY, Mitropolitul Iona a trăit în Rusia un an, unde a lucrat la Editura Patriarhiei, Ruskii Palomnik, urmând să intre în renumita Mănăstire Valaam.

Citește alte articole despre: mitropolit, pelerinaj, America, ortodox, vizită

Ultimele din categorie