Patriarhul Rusiei se închină la Icoana făcătoare de minuni "Portăriţa" de la Iviron - Sfântul Munte

7 Iunie 2013 10:05 Ortodoxia în lume

Preaferictul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei efectuează o vizită irenică în Grecia, la invitaţia Preafercitului Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Grecii.

În 5 iunie, ierarhul primat rus a mers însoţit de delegaţia sa în Sfântul Munte Athos, şi s-a închinat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Iviron, Portăriţa.
Aici s-a săvârşit o slujbă religioasă. Împreună cu patriarhul s-au rugat Înaltpreasfiţitul Apostolos de Milet, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice în Sfântul Munte, membrii delegaţiei oficiale a Bisericii Ruse şi monahii din comunitatea mănăstirii. Au fost prezenţi în acest pelerinaj şi membri ai corpului diplomatic rus în Grecia precum şi politicieni ruşi ortodocşi. Stareţul Mănăstirii Iviron, Arhimandritul Natanael, a salutat pe patriarh şi delegaţia sa, apoi a amintit de faptul că o copie exactă a Icoanei Portăriţa se află chiar la Moscova: "Maica Domnului Portăriţa a devenit inima Sfintei Rusii, şi noi am devenit prin aceasta fraţi, pentru că avem o Protectoare comună: Maica Domnului. Când suntem la Moscova, ne simţim acasă, când vă primim aici, simţim că primim nişte fraţi, autohtoni, casnicii noştri, din Casa Maicii Domnului Portăriţa".

Ultimele din categorie