Primatul ortodox al Ciprului protestează dur împotriva apatiei Occidentului faţă de Siria

8 Decembrie 2013 12:59 Ortodoxia în lume

Preafericitul Hristostom, Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe a Ciprului şi-a exprimat protestul şi durerea sa cu privire la ultimele evenimente de persecuţie “inadmisibilă şi abominabilă” din Siria.

Primatul Bisericii Autocefale a Ciprului a adresat o cerere guvernelor şi popoarelor creştine ale Europei pentru a face tot ceea ce este posibil pentru a opri masacrul creştinilor din Siria. Este un măcel concertat în care creştinii sunt ucişi, lăsaţi să moară de foame, torturaţi, alungaţi de pe pământurile lor.

Arhiepiscopul a avertizat că “atunci când un focar de cultură creştină se stinge, atunci un izvor de lumină şi de hrană spirituală se stinge pentru univers”. El a spus într-o manieră profetică faptul că dacă acum se stinge focarul de lumină creştină din Siria, mâine se va stinge cel din Cipru, iar poimâine cel din Grecia şi apoi tenebrele spirituale vor domni din nou peste Europa şi peste lume.

El a amintit apoi de răpirea celor 12 măicuţe ortodoxe de la o mănăstire din Siria. Arhiereul a tunat şi împotriva autorităţilor internaţionale, spunând că puternicii pământului “au o atitudine asemănătoare cu a lui Pontiu Pilat”, referindu-se explicit la Uniunea Europeană şi la Naţiunile Unite (ONU).

“Ei rămân, ca în 1974 (când Ciprul a fost invadat de turci) spectatori la ceea ce se petrece în Siria vecină şi continuă să fie spectatori la drama ţării noastre”. Termenul “ruşine” este prea slab pentru a exprima durerea pe care o simţim faţă de apatia lor inacceptabilă, a adăugat ierarhul.

Ultimele din categorie