Un deputat francez i-a cerut Patriarhului Bisericii Ortodoxe Etiopiene să-și schimbe veșmintele și însemnele religioase

1 Iulie 2010 15:09 Ortodoxia în lume

O femeie, deputat al Partidului de stânga din Franța, Martine Billard, nu a putut tolera marți, 29 iunie 2010, "însemnele religioase", purtate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Etiopiene.

O femeie, deputat al Partidului de stânga din Franța, Martine Billard, nu a putut tolera marți, 29 iunie 2010, "însemnele religioase", purtate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Paulus, aflat în vizită la Adunarea Națională, invitat de către deputatul PS Pierre Forgues.
În timp ce patriarhul urmărea dezbaterile, din tribuna publică, aleasa din Paris a luat cuvântul în cadrul Camerei, declarându-se "surprinsa de faptul că pot exista persoane care să stea în tribune, expunându-și simbolurile religioase“.

Paulus Abuna purta veșminte arhierești și o mitră de culoare albă, iar la gât îi atârna o cruce.

"Am interzis în mod corect purtarea vălului musulman, femeilor care vin să ne viziteze, și nu văd de ce bărbații ar purta simboluri religioase, fluturându-le, atunci când ne vizitează Camera", a spus aceasta în timpul discutării unui proiect de lege împotriva violenței în familie.

Președintele ședinței, Marc Laffineur (UMP), i-a răspuns acesteia că “nu stă în tradiția Adunării să solicite delegațiilor străine să-și schimbe hainele înainte de intrarea în tribune“.

Citește alte articole despre: patriarh, creștin, simbol, religie, ortodox, Etiopia

Ultimele din categorie