Părintele Constantin Necula, către elevii sibieni: „Învăţaţi că ce aveţi de făcut vă aparţine!”

24 Septembrie 2021 20:59 Arhiepiscopia Sibiului

Protopopiatul Sălişte şi Liceul Tehnologic „Ioan Lupaş” din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, au organizat miercuri, 22 septembrie, o întâlnire a elevilor de clasa a şaptea şi a opta din mai multe şcoli din Mărginimea Sibiului şi Valea Secaşelor cu părintele Constantin Necula, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu.

Cei peste 320 de elevi de la şcoli din localităţile Sălişte, Gura Râului, Cristian, Tilişca, Sadu, Râu Sadului, Poiana Sibiului, Tălmaciu, Loamneş, Păuca, Armeni, Şura Mică, Ocna Sibiului şi Boiţa au avut posibilitatea să-l asculte pe părintele Constantin Necula în cadrul unei întâlniri cu tema „Cum să mă întâlnesc cu mine şi cu Dumnezeu?”. Întâlnirea a avut loc într-una din sălile Domeniului Orlandea din localitatea Sibiel, oferită de familia Virgil şi Adriana Orlandea, cu scopul de a-i încuraja pe tinerii elevi să ceară ajutorul lui Dumnezeu în momentele grele care vor veni în timpul examenelor din perioada următoare.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu, cu implicarea domnului director Marius Boromiz al Liceului Tehnologic «Ioan Lupaş» din Sălişte, împreună cu preoţii, profesorii şi directorii şcolilor din Protopopiatul Sălişte, ne-am gândit să ne întâlnim cu elevii de clasele a şaptea şi a opta care au trecut printr-o perioadă dificilă timp de un an şi jumătate prin şcoala online şi care au emoţii pentru anul care stă înainte. Am avut 320 de elevi dornici să afle cum se regăsesc pe ei înşişi, dar şi cum se întâlnesc cu Dumnezeu pe drumul vieţii lor”, ne-a spus protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian.

„Să nu vă fie frică să înfruntaţi nimic!”

În cadrul întâlnirii, părintele Constantin Necula i-a îndemnat pe elevi să nu deznădăjduiască niciodată, indiferent de eşecuri sau de momentele mai grele prin care vor trece în această perioadă din viaţa lor, când îi aşteaptă examene importante şi decizii care le vor influenţa drumul în viaţă.

„Vă îndemn să vă aduceţi aminte că nu sunteţi decât nişte copii, cât aţi fi de domnişoare şi de domnişori, că nu trebuie să purtaţi pe umărul vostru toată greutatea părerii celorlalţi, că puteţi face doar ce puteţi face şi că de fiecare dată când vă e greu, e Cineva lângă voi, chiar aşa nevăzut, chiar dacă nu-L bagă absolut nimeni în seamă, chiar dacă unii v-au spus că nu există şi că e de aruncat la gunoi. Eu însumi am fost un om care L-am căutat pe Dumnezeu până în groapa de gunoi a sufletului meu. De fapt, cu cât te descoperi pe tine ca om, cu atât Îl descoperi pe Dumnezeu ca Dumnezeu. (…) Nu cedaţi niciodată! Hotărâţi-vă ce aveţi de făcut şi priviţi înainte cu nădejde şi cu mare curaj! Învăţaţi că ce aveţi de făcut vă aparţine, e misiunea voastră, nu e misiunea altcuiva! Vă rog, începând de azi gândiţi-vă la bătrâneţile voastre liniştite! Nu vă impacientaţi, nu priviţi către lumea rea din jurul vostru! Trebuie să învăţaţi să depindeţi de voi înşivă mai mult decât toţi ceilalţi şi asta se învaţă în timp, ratând clasa I, ratând clasa a 8-a. Să nu vă temeţi niciodată că e o umilitor să treceţi prin astea şi lucrurile care nu vă ies să vă fie doar învăţătură, nicidecum disperare. (…) Să nu vă fie frică să înfruntaţi nimic, nici supărare, nici boală, nici rană, nici oftică. Dacă aţi putea să nu vă ofticaţi, ar fi perfect. Oftica te face rău, te face idiot de-a dreptul. Încercaţi să trăiţi lucrurile acestea ca fiind importante, dar nu cele mai importante”, a spus părintele Necula.

La final, elevii au avut posibilitatea să primească autografe de la părintele Costantin Necula, să discute diferite probleme şi să primească binecuvântare şi încurajare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie