Părintele Vasile Gavrilă va susține o conferință despre pastorație la Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Părintele Vasile Gavrilă va susține o conferință despre pastorație la Iași

    • Afiș conferință părintele Vasile Gavrilă
      Părintele Vasile Gavrilă va conferenția la Iași

      Părintele Vasile Gavrilă va conferenția la Iași

Joi, 23 noiembrie 2023, părintele profesor Vasile Gavrilă va susține, începând cu ora 19.00, conferința intitulată „Pastorația îndumnezeirii între chemare la Împărăția lui Dumnezeu și lucrare socială”. Evenimentul va avea loc în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Conferința „Pastorația îndumnezeirii între chemare la Împărăția lui Dumnezeu și lucrare socială” îl are ca invitat pe părintele Vasile Gavrilă și este organizată de către reprezentanții Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași.

Părintele profesor Vasile Gavrilă este un preot duhovnic cu o bogată experiență pastoral-liturgică, dar și un fin cunoscător al psihologiei umane, fapt care îi sporește credibilitatea tuturor îndrumărilor pe care le propune.

Astfel, sunt așteptați cât mai mulți participanți ca împreună cu părintele Vasile Gavrilă să ia aminte în cadrul conferinței la necesitatea unei cunoașteri și înțelegeri profunde a personalității semenilor și, îndeosebi, a celei a tânărului.

„Pastorația nu este un simplu act de consiliere, ci un mandat divin încredințat de Cel ce a avut puterea de a spune mamei văduve, care-și pierdea copilul în abisul morții, Nu mai plânge!, de Cel ce l-a strigat pe Lazăr din morți și l-a redat surorilor îndurerate, la patru zile de la momentul morții, de Cel ce i-a poruncit diavolului, Ieși din om și de acum înainte să nu mai intri într-însul!, de Cel ce S-a ridicat din propriul mormânt pentru a lăsa omenirii nu un mormânt gol, ci un mormânt plin de lumină și de Înviere Izvor de Viață Veșnică”, spunea pr. prof. dr. Vasile Gavrilă.

Citește despre: