Părinți și copii în vizită la Școala „Varlaam Mitropolitul” din Iași

24 Noiembrie 2019 15:43 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Zeci de părinți, alături de copiii lor, au vizitat sâmbătă, 24 noiembrie 2019, Școala „Varlaam Mitropolitul”, în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise. Aflată sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, instituția de învățământ dezvoltă și implementează un program educațional de excelență pentru clasele I–XII.

Preț de câteva ceasuri, părinții și elevii interesați de programul educațional promovat de comunitatea „Varlaam” au fost invitați să viziteze școala. De asemenea, profesorii instituției de învățământ au realizat un tur ghidat și câteva prezentări, răspunzând la întrebările venite din partea vizitatorilor referitoare la oferta și activitatea școlară. Evenimentul de sâmbătă a fost organizat de Clubul Părinților „Varlaam” și a fost personalizat cu experiențele acestora, dar și cu informațiile pe care părinții doresc să le afle din interior.

Ziua Porților Deschise este un eveniment mult așteptat, atât de copii, părinți, dar și de profesori, încă de la începutul anului școlar. Este o zi minunată în care ne întâlnim pentru a prezenta școala noastră dragă, pentru a prezenta metodele noastre, instrumentele, laboratoarele, spațiile în care copiii lucrează și profesorii îi învață cu mult drag. Îmi propun ca cei care ne-au vizitat să își dorească să vină în familia noastră, la gimnaziul «Varlaam», la liceul «Varlaam» și la școala primară”, a afirmat Ana Maria Timofti, directorul Școlii Gimnaziale „Varlaam Mitropolitul”.

„Am doi copii, amândoi sunt în sistemul «Varlaam», iar evenimentul de astăzi (sâmbătă, 24 noiembrie n.r.) este numai bun, sper că se va întâlni cu viitorii colegi de clasă. Au crescut de mici în mediul acesta și cred că a contat alegerea noastră. Crescând de mici în acest sistem, s-au adaptat foarte bine, sunt fericiți și pentru noi este cel mai important. Sunt bucuroși să vină la școală, nu-și doresc să lipsească, iar bucuria de-a veni la școală este foarte importantă pentru achizițiile cognitive ulterioare. Stabilesc relații foarte frumoase cu colegii de clasă și cu profesorii, iar pentru noi este minunat. Ziua Porților Deschise este organizată de Clubul Părinților «Varlaam» iar valoarea importantă a clubului și a școlii este transparența, tocmai de aceea acest eveniment este organizat de părinți cu sprijinul total al școlii și al cadrelor didactice”, a declarat Elena Manolache, președintele Clubului Părinților „Varlaam”.

Ziua Porților Deschise este un eveniment ce se bazează pe interacțiunea directă dintre părinți, elevii școlii și persoanele interesate de programul de învățământ. Școala „Varlaam Mitropolitul” se bucură de 10 ani de activitate în spațiul educațional românesc. Comunitatea „Varlaam” se adresează familiilor care doresc să fie în parteneriat conştient şi activ cu Biserica şi Şcoala, pentru formarea copiilor lor. Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul www.scoalavarlaam.ro sau vreau@scoalavarlaam.ro.

Vă invităm să vizionați și (Video) Ziua Porților Deschise la Școala „Varlaam Mitropolitul” ​

De la același autor

Ultimele din categorie