În Parohia Sânnicoară a fost sfinţită o casă socială

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

În Parohia Sânnicoară a fost sfinţită o casă socială

În Parohia Sânnicoară din Arhiepiscopia Clujului a fost sfinţit duminică, 27 noiembrie, un aşezământ social.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a oficiat slujba de binecuvântare şi Sfânta liturghie arhierească.

Lucrările de amenajare a Casei sociale, situată în vecinătatea bisericii, au fost finalizate în această vară şi au presupus extinderea şi recompartimentarea sălii de şedinţe a parohiei.

În cuvântul de învăţătură, axat pe Evanghelia zilei care istoriseşte întâlnirea dintre Mântuitorul Hristos şi dregătorul bogat care dorea să se mântuiască, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a subliniat importanţa păzirii poruncilor lui Dumnezeu: „La lucrul acesta ne pofteşte Evanghelia de astăzi: să medităm cum ar arăta lumea noastră dacă oamenii ar ţine cele 10 porunci. Lumea noastră ar fi o lume excepţională! Atunci nu ar fi nici neînţelegeri, atunci nici nu s-ar nedreptăţi unii pe alţii, atunci nu ar fi intervenit nici această criză teribilă care stăpâneşte peste toată lumea, pentru că unii au fost lacomi, iar alţii nu au pâinea cea de toate zilele. Dacă ar ţine oamenii cele 10 porunci, şi pe lumea aceasta ar fi ca în eternitate, ca în Împărăţia lui Dumnezeu”.

Casa socială din Parohia Sânnicoară este o realizare importantă, deoarece în cadrul ei se vor desfăşura, printre altele, diverse activităţi cu tinerii şi pentru ajutorarea celor vârstnici.

Mai multe detalii ne-a oferit părintele paroh Viorel Luca: „Chiar şi la vârstnici ne gândim, ca într-un viitor apropiat să-i căutăm pe cei în vârstă, pe cei care nu au pe nimeni, să le oferim chiar o masă caldă în această clădire. Noi avem un cerc de pictură la biserica noastră de mai bine de 10 ani. Sunt 30 de elevi de la şcoală cu care am făcut foarte multe lucrări. O să avem într-un viitor apropiat şi o expoziţie de icoane pe sticlă şi, totodată, pregătim în fiecare an, în Postul Naşterii Domnului, o serbare frumoasă cu copiii de la şcoală, aproximativ 80-90 de copii, alcătuită din poezii, colinde, scenetă legată de naşterea Mântuitorului”.

Biserica parohiei din Sânnicoară a fost sfinţită în anul 1997 de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. În această duminică şi-a sărbătorit în avans şi hramul, „Sfântul Ierarh Nicolae”.

sursa: radiorenasterea.ro