Participanții la ITO 2018 au ajuns la Sibiu

6 Septembrie 2018 15:32 Arhiepiscopia Sibiului

Cetatea Sibiului a devenit în aceste zile capitala tineretului ortodox din întreaga lume. Cei peste 3000 de tineri participanți la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2018 au sosit joi, 6 septembrie, la Sibiu și au animat centrul istoric al orașului, dar și alte locuri din vechea urbe. 

Tinerii însoțiți de coordonatorii de grup au sosit din eparhiile țării și din diaspora cu autocare, cu trenul sau alte mijloace de transport și au fost întâmpinați de voluntarii ITO 2018 pentru a fi conduși la locurile de cazare în cele 10 cămine studențești din cetatea transilvăneană. Fiecare tânăr a primit kit-ul participantului care conține un ghid al celei de-a cincea ediții a manifestării, o hartă a Sibiului, cartea „În dialog cu tinerii” a Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, un ghid al pelerinului în Sibiu și împrejurimi, două tricouri personalizate, ecusonul de participant, insigne și alte materiale de logistică.

Până la festivitatea deschiderii ITO 2018 din Piața Mare tinerii care au sosit la Sibiu au avut posibilitatea să viziteze deja cele mai frumoase locuri din oraș: Catedrala mitropolitană, Piața Mare, Piața Mică, bulevardele pietonale, muzeele și alte obiective turistice.

Peste 450 de voluntari   

Organizatorii celui mai important eveniment de tineret ortodox din lume le-au pregătit un program de activități diverse și mai multe surprize. Încă din dimineața zilei, cei peste 450 de voluntari ai ITO 2018 au ajutat organizatorii să stabilească ultimele detalii logistice și nu numai. Voluntarii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de un sobor de preoți și diaconi pentru a-și începe activitatea din cadrul ITO 2018 cu binecuvântare și ajutor de la Dumnezeu. Pe lângă întâmpinarea tinerilor participanți, voluntarii au pregătit spațiile de cazare, cele cinci unități de învățământ școlar în care vor avea loc atelierele și alte activități, toate pentru ca cei peste 3000 de tineri să se simtă ca acasă și să aibă parte de cele mai frumoase amintiri legate de această ediție a ITO.

„Ne-am străduit în aceste zile să le oferim oaspeților noștri cele mai bune condiții de cazare și pentru activități. Cu siguranță tinerii veniți la ITO 2018 vor primi toată atenția voluntarilor noștri și vor avea posibilitatea ca în aceste patru zile să afle mai multe despre istoria orașului nostru și a Transilvaniei, să își facă noi prieteni între tinerii ortodocși de la Sibiu și credem că își vor aminti cu drag de aceste momente”, ne-a spus Vicențiu Bășa de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

O parte dintre voluntarii ITO 2018 au participat și la simulările și celelalte pregătiri pentru festivitatea de deschidere a evenimentului din Piața Mare. Voluntarii ITO 2018 sunt coordonați de Organizația Tinerilor din Sibiu și Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie