Binecuvântare patriarhală pentru 27 de elevi timişoreni

20 Aprilie 2016 19:14 Patriarhia Română

27 de elevi timişoreni au fost binecuvântaţi miercuri, 20 aprilie 2016, de Patriarhul României. Elevii de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timişoara au fost primiţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în salonul „Teoctist Patriarhul” din cadrul Reşedinţei Patriarhale. Grupul se află, în această perioadă, într-un pelerinaj în Capitală.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a felicitat pentru pelerinajul în care au pornit, pe urmele Sfântului Antim, și le-a vorbit despre personalitatea marelui ierarh.

„Noi ne bucurăm că acest grup de elevi frumoşi, harnici şi drăgălaşi au devenit pelerini pe urmele Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. Este surprinzător să auzim faptul că în Timişoara o şcoală ortodoxă are ca patron un sfânt ierarh care este cunoscut mai mult în Ţara Românească. Aceasta arată că ortodoxia îşi cinsteşte sfinţii rugători în Ceruri indiferent de originea lor etnică şi indiferent de ţara în care ei au ostenit. Sfântul Antim Ivireanul sau Georgianul a fost un străin, dar atât de mult a iubit poporul român şi atât de mult s-a identificat cu viaţa Bisericii Ortodoxe Române încât a devenit un apărător al Mitropoliei Ţării Româneşti. Atitudinea lui de apărare a ortodoxiei româneşti în timpul stăpânirii otomane a fost şi cauza morţii sale martirice. Sfântul a fost un mare mărturisitor”, a spus Preafericirea Sa.

La final, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit micilor pelerini lucrarea Floarea Darurilor a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, adaptată pentru copii într-o apariție recentă la Editura Basilica a Patriarhiei Române. De asemenea, copiii au primit şi ultimul număr din Chemarea Credinței, revista pentru copii și familie a Patriarhiei Române.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie