Binecuvântare patriarhală pentru membrii coralei „Nicolae Lungu”

1 Mai 2016 19:34 Patriarhia Română

Membrii coralei „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române au fost binecuvântaţi astăzi, 1 mai 2016, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Patriarhală, după Vecernia Învierii Domnului.

În prima zi de Paști, în toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română, a fost oficiată, în jurul orelor 12.00, Vecernia Învierii, numită în popor și „a doua Înviere”. La Catedrala Patriarhală, Vecernia Învierii Domnului a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi (mai multe informaţii aici). Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

După slujbă, Patriarhul României a primit vizita tinerilor muzicieni. Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Patriarhală. Sub bagheta dirijorală a părintelui Stelian Ionaşcu, corul a interpretat câteva piese cu specific pascal, apoi Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie