Construcția corpului principal al Catedralei Naționale se apropie de finalizare

25 August 2017 11:17 Patriarhia Română

Peste 800 de muncitori lucrează în trei schimburi la viitoarea Catedrală Națională, care va fi sfințită în noiembrie 2018. Diferite tipuri de activități se desfășoară între cotele 36 și 54 metri, în toate zonele de lucru ale construcției.

„Închiderea corpului principal al Catedralei este o lucrare amplă care ar trebui să fie finalizată spre finalul acestui an”, informează ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

În zona de naștere a turlei Pantocrator corpul principal este finalizat. La această turlă lucrările de armare au ajuns la cota 54, o turlă secundară se apropie de 52 m., iar la turla clopotniței se află la cota 48.

În zona altarului se defășoară lucrări de cofrare a cupolei de la 36 la 45 m.. Înălțimea pe care o avea edificiul la final va fi 120 metri până la baza crucii de pe turla principală.

Se execută toate tipurile de activități necesare: montaj structură rigidă, montaj armătură flexibilă, execuţie zidărie interioară şi exterioară din blocuri ceramice pline şi cu goluri, inclusiv lucrări de cofrare şi betonare. Pentru a nu exista sincope în executarea lucrărilor, şantierul este aprovizionat cu materialele necesare desfăşurării activităţii într-un ritm optim.

Mai multe detalii despre etapele construirii Catedralei Mântuirii Neamului, despre arhitectură, dar și despre simbolistică puteți afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie