Înnoire şi binecuvântare pentru Mănăstirea Antim la 300 de ani de la moartea martirică a ctitorului acesteia

26 Septembrie 2016 20:23 Patriarhia Română

Sute de credincioşi, clerici şi ierarhi au participat luni, 26 septembrie a.c., la slujba de sfințire a altarului bisericii Mănăstirii Antim (recent restaurată).

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, şi Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi (reprezentantul Patriarhului Georgiei), înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. La eveniment au fost prezenți ierarhi antiohieni, români şi georgieni.

Imediat după slujba de târnosire a altarului Mănăstirii Antim a avut loc slujba de sfinţire a muzeului amenajat în incinta aşezământului monahal, precum și a picturii clopotniței lăcaşului de cult ctitorit de Sfântul Antim Ivireanul.

Manifestările prilejuite de comemorarea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Antim Ivireanul continuă la această oră cu slujba de priveghere oficiată în cinstea acestui mare sfânt martir. Slujba este oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, pe o scenă special amenajată în incinta aşezământului monahal. Din soborul slujitor fac parte Preacuvioșii Părinți slujitori ai Mănăstirii Antim şi alţi clerici invitaţi.

***

La inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în şedinţa de lucru din 28-29 octombrie 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016 drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie