Ministrul Justiţiei din Spania, în vizită la Reşedinţa Patriarhală din Capitală

20 Aprilie 2016 18:55 Patriarhia Română

În ziua de 20 aprilie 2016, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vizita lui Rafael Catalá, Ministrul Justiţiei din Spania.

Preafericirea Sa i-a mulţumit Ministrului Rafael Catalá pentru sprijinul pe care autorităţile spaniole îl oferă celor peste un milion de români rezidenţi în Spania. De asemenea, Patriarhul României a subliniat necesitatea cooperării şi solidarităţii la nivel european în cadrul familiei popoarelor latine, care constituie o entitate reprezentativă în interiorul Uniunii Europene.

În timpul întrevederii, a fost adusă în discuţie semnarea unui acord între statul spaniol şi Biserica Ortodoxă Română, prin care comunitatea ortodoxă din Spania ar urma să primească facilităţi similare celor acordate altor confesiuni.

Rafael Catalá a mulţumit pentru ospitalitate, menţionând interesul deosebit pentru relaţia cu Biserica Ortodoxă Română, care contribuie la buna integrare a românilor în societatea spaniolă. Rafael Catalá a subliniat buna cooperare a autorităţilor spaniole cu Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei.

În privința acordului, Ministrul Justiţiei a precizat că s-au făcut deja paşi importanţi cum ar fi spre exemplu recunoaşterea de către stat a cununiilor religioase ortodoxe ca fiind acceptate şi în plan juridic civil.

Au mai fost discutate cadrul legislativ de funcţionare a Cultelor şi a învăţământului religios din ambele țări şi problematica refugiaţilor, susţinându-se necesitatea unei abordări integrate la nivelul Uniunii Europene.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie