Premieră pentru literatura teologică românească

5 Aprilie 2016 11:24 Patriarhia Română

Lucrarea „Dicționar de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc” a apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, volumul publicat este adresat specialiştilor din domeniu, dar şi celor interesaţi să-şi îmbogăţească cunoştinţele. Apariţia lucrării mai sus menţionate aduce noutate şi originalitate în această latură a activităţii bisericeşti.

Binecuvântarea publicării volumului de către Preafericitul Părinte Daniel vine să completeze strădaniile Preafericirii Sale în acest domeniu.

„Preafericitul Părinte Daniel a arătat o atenţie deosebită Comisiei de Pictură Bisericească, prin iniţierea alcătuirii unui Regulament de organizare şi funcţionare, dar şi prin fixarea de adunări anuale cu diverse tematici, pentru o mai bună cunoaştere între specialişti, pentru familiarizarea cu problemele acestora şi ale Comisiei, pentru o bună ascultare canonică de autoritatea bisericească, pentru înflorirea artei bisericii româneşti şi îndeosebi a picturii bisericeşti”, se arată în prefaţa Dicționarului de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc.

Autorii volumului sunt: părintele Viorel Robert Barbu-coordonator, Diana Iuliana Barbu - doctor în teologie, domeniul Artă bisericească şi Gabriela Ştefăniţă, restauratoare autorizată.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie