Primații Bisericilor Ortodoxe Autocefale, cetățeni de onoare ai orașului Kissamos

18 Iunie 2016 20:56 Patriarhia Română

Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe locale au primit astăzi, 18 iunie 2016, titlul de cetățean de onoare al orașului Kissamos din Creta. Evenimentul a avut loc la centrul multicultural Tsatsaronakeio al Mitropoliei de Kissamos, în continuarea mesei oficiale oferite de mitropolie și autoritățile locale.

În deschidere, Mitropolitul Amfilohie de Kissamos a adresat o alocuțiune în care a prezentat istoricul Mitropoliei de Kissamos și a exprimat recunoștința pentru faptul că „întreaga lume (oecumene) se adună în granițele modeste ale mitropoliei”. „Mitropolia de Kissamos a fost mărită și slăvită asemenea Împărătesei cetăților (n.n. Constantinopol), Niceii, Efesului și Calcedonului din timpul Bizanțului”, a spus Mitropolitul Amfilohie.

În continuare, a luat cuvântul Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, care a adresat un mesaj intitulat „Rugăciune și ospitalitate la Mitropolia de Kissamos, Creta”Patriarhul României a făcut referire la istoricul cetății Kissamos și a exprimat bucuria de a se afla în Creta, o insulă sfințită de sângele multor martiri. În încheiere, Preafericirea Sa a făcut referire la faptul că Duhul Sfânt adună în comuniune eclesială pe toți credincioșii.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie