Slujbă de pomenire pentru românii înmormântaţi în cimitirul Kilyos - Istanbul

8 Martie 2016 10:48 Patriarhia Română

Românii înmormântaţi în cimitirul din Kilyos din Istanbul, Turcia, au fost pomeniţi duminică, 6 martie 2016, după Sfânta Liturghie, în biserica Sfânta Muceniţă Paraskevi din Istanbul.

Totodată, în aceeaşi zi, părintele Vlad Sergiu Marcel, preotul Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia, a oficiat slujba parastasului în cimitirul din Kilyos pentru românii adormiţi pe meleagurile turceşti, departe de familii şi de patria mamă”.

De la părintele Sergiu Vlad aflăm că „atât la Sfânta Liturghie, cât şi la slujba parastasului a fost prezent şi Excelenţa Sa, domnul consul Anton Niculae, reprezentant al Consulatului General al României la Istanbul”, precum şi numeroşi credincioşi.

Cimitirul românesc de la Kilyos a fost concesionat Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia începând cu luna decembrie a anului 2002 de către primăria oraşului Istanbul. Cimitirul are o suprafaţă de 3000 mp. Cu sprijinul membrilor comunităţii au fost efectuate lucrări de amenajare a mormintelor românilor înmormântaţi în cimitir.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie