Patriarhul României îndeamnă preoții din Bucureşti şi Ilfov să poarte grijă de creșterea spirituală a copiilor și tinerilor

Patriarhia Română

Patriarhul României îndeamnă preoții din Bucureşti şi Ilfov să poarte grijă de creșterea spirituală a copiilor și tinerilor

La Palatul Patriarhiei din Bucureşti s-au desfăşurat luni, 30 mai 2016, lucrările conferinţei pastoral-misionare semestriale de primăvară a clerului din Arhiepiscopia Bucureştilor, sub titlul 2016 - Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Întâlnirea a fost prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Alături de Preafericirea Sa s-au aflat şi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, precum şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Sfântă Liturghie şi Te Deum în deschiderea lucrărilor

Conferința preoțească de primăvară din Capitală a debutat la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon - Nou. Atât Sfânta Liturghie, cât și slujba de Te Deum au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Clericii din Bucureşti şi Ilfov în Conferinţă pastoral - misionară

La eveniment au fost prezenţi peste 800 de clerici din cele şase Protopopiate din Capitală şi din cele două Protopopiate din judeţul Ilfov, preoţii de caritate (din spitale, cimitire, instituţii sociale, instituţii militare şi penitenciare) din Capitală şi din judeţul Ilfov.

În deschidere, Preafericirea Sa a susținut un cuvânt intitulat Educația copiilor și tinerilor - cea mai valoroasă investiție, din care redăm un fragment:

„Educația religioasă a tineretului creștin ortodox constituie una dintre prioritățile misionar-pastorale desfășurate la nivelul parohiilor din Patriarhia Română. Parohia, ca familie bisericească a familiilor conjugale, trebuie să se îngrijească de toate vârstele, însă trebuie să arate un interes deosebit față de copii şi tineri, deoarece aceștia sunt speranțe ale poporului nostru, iar, din cauza provocărilor sociale, această vârstă prezintă cele mai acute probleme și determină continuitatea sau discontinuitatea tradiției bisericești în viața societății noastre.

În calitate de părinți sufletești, preoții trebuie să poarte o grijă cu atât mai mare creșterii spirituale a copiilor și tinerilor. Fiecare om trăiește la vârsta tinereții o dorință puternică a dăruirii de sine și a primirii iubirii altora, dar și dorința de a da sens vieții sale proprii. Biserica este datoare să fie atentă și sensibilă la viața tinerilor. Unii dintre ei trăiesc, adeseori, temeri, dezamăgiri, rupturi de afecțiune, răniri lăuntrice, criza încrederii în semenii lor, comunicare dificilă cu părinții și cu profesorii. Sunt însetați de autenticitate și de esențial. Se află în căutarea unei îndrumări spirituale care să-i poată învăța să trăiască în comuniune de iubire și să dea un sens vieţii lor prezente şi viitoare”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: