Pelerinaj A.S.C.O.R. în Maramureș
„A fost un pelerinaj deosebit de frumos, tihnit, care le-a permis tinerilor să-și odihnească trupul, mintea și sufletul într-un ambient natural și duhonicesc deosebit”„A fost un pelerinaj deosebit de frumos, tihnit, care le-a permis tinerilor să-și odihnească trupul, mintea și sufletul într-un ambient natural și duhonicesc deosebit”.
60 de ascoreni au participat, între 1 și 4 mai, la un pelerinaj în zona Maramureșului, bucurându-se de frumusețea și sfințenia locurilor prin care au trecut. În prima zi, grupul a participat la Sfânta Liturghie, la Mănăstirea Cămârzani, apoi a vizitat bisericuța mică a mănăstirii și cimitirul în care este înmormântat Preasfințitul Gherasim Putneanul. Drumul a continuat cu vizite la Mănăstirea Voroneț, în satul-muzeu Ciocănești, în Pasul Prislop și la Cascada Cailor, iar prima noapte de cazare s-a făcut la Mănăstirea Moisei.
A doua zi, pașii i-au purtat pe tineri spre Vișeul de Sus, de unde au luat mocănița. Apoi, au vizitat bisericile monument UNESCO din satele Ieud și Bârsana și Mănăstirea Bârsana. Aici i-a regăsit ziua a treia, la Sfânta Liturghie. Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Săpânța-Peri, Memorialul Durerii din Sighetu Marmației, Muzeul Satului din Sighetu Marmației și Mănăstirea Rohia, acolo unde se află Icoana Făcătoare de minuni a Sfintei Ana – acestea au fost următoarele locuri de popas.
În a patra zi a excursiei, în drumul lor spre casă, tinerii au vizitat mănăstirea Piatra Fântânele. „A fost un pelerinaj deosebit de frumos, tihnit, care le-a permis tinerilor să-și odihnească trupul, mintea și sufletul într-un ambient natural și duhonicesc deosebit”, a spus Ștefan Aftimescu-Deleanu, coordonatorul departamentului Sport-Turism, A.S.C.O.R. Iași.