Pr. Adrian Agachi preia rolul de comunicator al Patriarhiei Române | Comunicat de presă

Patriarhia Română

Pr. Adrian Agachi preia rolul de comunicator al Patriarhiei Române | Comunicat de presă

Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunță că, începând de vineri, 5 iulie, noul său consilier coordonator va fi Preot dr. Adrian Agachi. Acesta va prelua inclusiv atribuțiile postului de comunicator al Patriarhiei Române în relația cu presa.

Dorim să mulțumim domnului Vasile Bănescu, atât pentru întreaga contribuție la o benefică și eficientă comunicare între Patriarhia Română și presa națională, cât și pentru susținerea și încurajarea de care au beneficiat membrii Biroului de Presă din partea domniei sale.

Activitatea Biroului de Presă va continua pe aceeași cale a comunicării instituționale oneste și prompte cu reprezentanții mass-media.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Pr. Adrian Agachi (n. 1 iulie 1986) este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București (2009), masterand al Universității din Lampeter, Țara Galilor (2010) și doctor în teologie ortodoxă al Universității din Winchester (2012; titlul tezei de doctorat: The Neo-Palamite Synthesis of Father Dumitru Stăniloae) precum și membru al AISP (Asociația Internațională de Studii Patristice).

A slujit ca preot la spitalul de Reumatologie (2014-2019), iar din anul 2019 și până în prezent, este preot coslujitor la parohia Sfântul Gheorghe – Dudu din localitatea Chiajna.

Începând cu anul 2008 a fost colaborator al Ziarului Lumina, iar între anii 2014-2024 a lucrat ca redactor la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

A ocupat funcția de consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă și relații publice al Patriarhiei Române din data de 1 aprilie 2024.

Cele mai relevante contribuții: Între războiul patimilor și pacea virtuților (București, Ed. Cuvântul Vieții, 2019, 280 pp.); Îmblânzirea lumii prin iubire. Lumini filocalice (București, Ed. Trinitas, 2017, 272 pp.) The Neo-Palamite Synthesis of Fr. Dumitru Stăniloae (Cambridge, Cambridge Scholars Publishing, 2013, 200 pp.)

Citește despre: