Preasfinţitul Ambrozie: „Acest «Praznic al Praznicelor» îl simţim în fiecare an ca pe un minunat dar ceresc”

Episcopia Giurgiului

Preasfinţitul Ambrozie: „Acest «Praznic al Praznicelor» îl simţim în fiecare an ca pe un minunat dar ceresc”

În ziua slăvitului praznic al Învierii Domnului, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Întâistătătorul a vorbit despre frumuseţea duhovnicească a Praznicului Învierii Domnului. „Acest «Praznic al Praznicelor», îl simţim în fiecare an ca pe un minunat dar ceresc, căci, după ce am trăit sufleteşte împreună cu Hristos în Săptămâna Sfintelor Părimiri, astăzi, în luminata zi a Învierii, ne înălţăm şi ne bucurăm cu El, a arătat Chiriarhul.

„Învierea Domnului Hristos, a spus Preafinția Sa, este biruința vieții asupra morții, deoarece prin El moartea a fost înfrântă, și tot prin El ea va fi nimicită desăvâșit și pentru noi, la a doua venire a Domnului când toți vom învia la Învierea cea de obște la care ne-a făcut părtași Hristos prin Jertfa Sa. Înfrăţiţi în credinţa şi nădejdea cea întru Hristos şi uniţi întru dragostea Lui, astăzi ne simţim mai mult decât în orice altă zi un singur suflet, o singură familie de fii ai lui Dumnezeu. Bucuria noastră de acum nu este şi nici nu trebuie să fie o bucurie numai pentru mediul nostru personal, individual, familial, ci este o bucurie neţărmurită, după cum şi faptul Învierii are o valoare universală, a mai adăugat Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Totodată, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe numeroşii credincioşi prezenţi să facă din sufletele lor locaşuri binecuvântate de sălăşluire a lui Hristos şi de vrednică primire a darurilor Sale dumnezeieşti: „Asemenea firii întregi, firea noastră clipă de clipă s-o înnoim din lumina Învierii, pentru că astăzi „Iisus Hristos din morţi ne-a născut pe noi din nou spre nădejde vie, spre moştenire nestricăcioasă şi neîntinată şi neveştejită” (I Petru I, 3- 4). Aceeaşi sfântă bucurie legată de Învierea Domnului se prelungeşte în viaţa fiecărui om atunci când acesta mărturiseşte şi trăieşte, adânc şi conştient, taina morţii şi Învierii Mântuitorului”.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Citește despre: