Preasfințitul Părinte Antonie va participa la Procesiunea „Drumul Crucii” de la Mănăstirea Hadâmbu
Ca și în anii trecuți, de sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, 14 septembrie, creştinii din Iași, dar şi din întreaga ţară sunt aşteptaţi la Mănăstirea Hadâmbu, unde pot participa la Procesiunea „Drumul Crucii”.
Mâine, de sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, va fi prezent la Procesiunea „Drumul Crucii” de la Mănăstirea Hadâmbu.
Traseul trece pe lângă cele 14 troițe sfințite în urmă cu mai bine de un deceniu și fac amintire de Drumul Crucii străbătut în grele chinuri, acum aproape 2000 de ani, de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, de la Pretoriu până pe Golgota.
Programul cu prilejul Înălțării Sfintei Cruci începe din ajun, 13 septembrie, de la ora 18.00, cu Vecernia unită cu Litia și scoaterea în procesiune a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu, urmând, mai apoi, Taina Sfântului Maslu și slujba Utreniei.
Sâmbătă, 14 septembrie, în ziua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, de la ora 8.30 va avea loc Sfânta Liturghie, săvârşită de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, alături de un sobor de preoți și diaconi.
Începând cu ora 10.30 credincioșii împreună cu soborul slujitor vor merge în Procesiunea „Drumul Crucii”, cu pornire de la Poarta „Bucuria Crucii”.
Seara, de la ora 19.00, va avea loc ducerea în biserica-monument a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu.
Mănăstirea Hadâmbu este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din zona Iașilor, cu o vechime de peste 350 de ani. Tezaurul ei cel mai de preț este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la care mii de pelerini îngenunchează și primesc mângâiere și vindecare minunată.