Pregătirea părinților care vor să conceapă un copil
Spitalul „Providența”, în parteneriat cu Departamentul Pro Vita Iași și Asociația Familia Tradițională vă invită pe 21 martie la atelierul cu tema „Pregătirea părinților care vor să conceapă un copil”, susținut de Alina Stoica, nutriționist terapeut și Mirela Gabriela Zetu, psiholog și psihoterapeut în cadrul Spitalului „Providența”. Evenimentul face parte din programul „Luna pentru viață” și va avea loc la Librăria Cărturești din Palas Mall, începând cu ora 18.30.
Pregătirea sarcinii în perioada de dinainte de concepție este deosebit de importantă pentru nașterea de copii sănătoși din toate punctele de vedere – fizic, emoțional și spiritual. Alimentația, adoptarea unui regim de viață echilibrat, analizele medicale, renunțarea la vicii dar mai ales atenția acordată problemelor emoționale ale ambilor parteneri sunt doar câteva din subiectele la care trebuie să mediteze părinții care își doresc un copil.
În cadrul evenimentului organizat de Spitalul „Providența” și Pro Vita Iași, Alina Stoica, și Mirela Gabriela Zetu vor aborda acest subiect din două perspective: regimul alimentar cu influențele exercitate asupra stării de sănătate, respectiv echilibrul emoțional, factor cheie în procesul de concepere.
„Preconceperea este trăită cu mare bucurie și nerăbdare de majoritatea dintre noi, dar responsabilizarea viitorilor părinți trebuie să fie prioritară, mai ales din punct de vedere alimentar. Funcționarea optimă a procesului reproductiv este în strânsă legătură cu stilul de viață al ambilor parteneri, care își poate pune amprenta atât pozitiv, cât și negativ asupra fertilității masculine și feminine. Ambii părinți transmit în momentul conceperii caractere genetice specifice, pe baza cărora se va contura noua ființă”, a declarat Alina Stoica.
Mirela Zetu a ținut să precizeze că „atelierul de pe 21 martie se dorește a fi un dialog în care psihologul propune părinților-aspiranți sau părinților-în-devenire teme de reflecție cum ar fi: asumarea rolului de părinte dar și asumarea trecutului, iertarea și despărțirea lăuntrică de proprii părinți pentru a face loc noului rol pe care ni-l însușim în clipa în care hotărâm că a venit vremea să naștem sau, de ce nu, să înfiem un copil”.
Alina Stoica este terapeut nutriționist, fondatoarea conceptului NUTRIBALANCE (www.nutribalance.ro) şi unul dintre colaboratorii cunoscutului doctor Pavel Chirilă, fondatorul Clinicii Nera. Este mamă a trei copii și sprijină diverse proiecte în cadrul Spitalului „Providența” începând cu anul 2015.
Mirela Zetu este psiholog şi psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor, format în Psihoterapie Integrativă. Este licenţiată în Litere şi Psihologie, mamă a doi copii. Are, în plus, experienţă în psihoterapia de grup și a beneficiat de diverse formări din partea Centrului de Consiliere și Formare condus de Maica Siluana Vlad. În prezent este psiholog clinician în cadrul Spitalului „Providența”.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile – 25 persoane. Înscrierile se fac la adresa de email: departament.provita@gmail.com.
Atelierul face parte din seria de evenimente dedicate „Lunii pentru viață - Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, proiect susținut de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Bucureşti. Punctul culminant al manifestărilor va fi „Marşul pentru viaţă” de pe 26 martie 2016, organizat în parteneriat cu Asociația Familia Tradițională.