Președintele României a salutat tinerii prezenți la ITO Sibiu 2018

9 Septembrie 2018 22:42 Arhiepiscopia Sibiului

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, duminică, prin consilierul prezedențial Sergiu Nistor, un salut „cald și sincer” pentru patricipanții la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși.

Președintele a fost reprezentat la ITO de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, cel care a fost responsabilul programului Sibiu. Capitală Culturală Europeană 2007, și care a fost prezent la Liturghia oficiată duminică în Catedrala Mitropolitană din Sibiu și care a încheiat ITO 2018.

„Înaltpreasfinția Voastră Părinte Mitropolit Laurențiu, Înaltpreasfințiile Voastre, onorată adunare, dragi participanți la ITO 2018, sunt onorat să fiu în fața dumneavoastră, sol al președintelui României, pentru a vă transmite din partea Excelenței sale Klaus Werner Iohannis, un cald și sincer salut”, a spus Sergiu Nistor. Ulterior, consilierul a vorbit despre felul în care a perceput acest eveniment și importanța credinței și a Bisericii în anul Centenarului.

„În cele două zile petrecute la ITO 2018, m-am convins, Înaltpreasfinția Voastră, cât de tânără este Biserica noastră strămoșească. Vă felicit pentru că în cetatea Sfântului Andrei Șaguna, prin tinerii care v-au înconjurat și cu care, mărturisesc, am avut senzația că v-ați și identificat și confundat, în aceste zile ați adus frumoasă cinstire României Centenare. Preacinstită adunare, România lui 2018 a fost centrat pe subiectul Unității. Firesc. Pentru că ne aflăm în anul celebrării Marii Uniri. Doresc să remarc faptul că Bisericile Ortdoxe surori prezente la Sibiu, în mesajele lor, ne-au adresat sincere și frățești felicitări pentru Centenarul României. Vă mulțumim Preasfințiile Voastre. Dragi organizatori și participanți la ITO 2018. (...) Credința, Libertatea și Unitatea au definit destinul nostru, al românilor. Credința într-o Românie mai bună, o Grădină a Maicii Domnuui a fost idealul pentru care acum 100 de ani au luptat și s-au jertfit”, a spus Sergiu Nistor. El a vorbit și despre faptul că astfel de evenimente ne dau speranța într-un viitor mai bun pentru România.

„Văzându-i pe tinerii participanți la ITO 2018 sunt convins că viitorul ne așteaptă cu frumoase perspectve, istoria și cultura noastră strânse în mesajul pe care Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Sibiu îl transmite prin ochii și regia vostră, dragi tineri, țării întregi ne dă dreptul de a privi cu optimism viitorul. ITO 2018 a arătat încă o dată că Sibiul este un model al apropierii și iubirii creștine”, a încheiat Sergiu Nistor.

Sursa: tribuna.ro

Ultimele din categorie