Prima slujbă oficiată în stațiunea Garmisch-Partenkirchen din landul Bavaria

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului

Prima slujbă oficiată în stațiunea Garmisch-Partenkirchen din landul Bavaria

Protopopiatul Ortodox Român al Bavariei a organizat sâmbătă, 15 septembrie 2018, prima slujbă în localitatea Garmisch-Partenkirchen din landul Bavaria. Din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim Joantă, pr. prot. dr. Alexandru Nan a săvârșit, alături de pr. Mircea Oniga de la Innsbruck, slujba Vecerniei în biserica „Sfântul Sebastian” din Partenkirche.

Din dorința de a intensifica activitatea pastoral-misionară pe teritoriul Germaniei, Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a îndemnat protopopii celor șase Protopopiate ale Germaniei, printr-o adresă din data de 3 februarie 2017, să identifice noi puncte de slujire și să înceapă slujirea în vederea înființării de noi parohii, datorită numărului mare de români veniți în această țară în ultimii ani.

Numai în landul Bavaria numărul românilor a crescut foarte mult în ultimii ani, conform statisticilor puse la dispoziție de către Ministerul German de Statistică. De fapt, în landurile Bavaria și Baden-Württenberg se află aproape jumătate din cei aproximativ un milion de români stabiliți pe teritoriul Germaniei.

Astfel, în data de 15 septembrie 2018,  pr. Alexandru Nan, împreună cu pr. Mircea Oniga, paroh în localitatea Innsbruck (Austria), au săvârșit slujba Vecerniei în biserica mai sus amintită. La această primă slujbă oficiată în districtul Garmisch-Partenkirchen, au participat în jur de 40-50 de credincioși, adulți și copii. La sfârșitul slujbei, pr. Alexandru Nan le-a vorbit celor prezenți despre importanța pe care trebuie s-o acordăm mântuirii sufletelor noastre într-o lume marcată de hedonism, de egoism și de consumism, dar și despre jertfa răscumpărătoare a lui Hristos de pe Cruce - un semn devenit prin biruința lui Hristos, un stindard al creștinilor.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit în dar câte o broșură cu învățăturile Părintelui Arsenie Boca și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Biserica „Sfântul Sebastian“ din Partenkirchen a fost ridicată în secolul al 17-lea, fiind folosită drept capelă de cimitir în timpul unei cumplite epidemii de pestă. Biserica a fost sfințită la data de 31 iulie 1637 de către episcopul Veit Adam și închinată Sfinților Sebastian și Rochus, invocați de către credincioși drept protectori împotriva pestei. (Pr. Alexandru Nan)

Citește despre: