Primul lor Crăciun fără zâmbetul mamei

15 Noiembrie 2018 10:50 Arhiepiscopia Iaşilor

Patru frați: Ionela, Marian, Ana și Vasile. În urmă cu o lună, o boală necruțătoare le-a răpit mama. Pentru copii este nevoie de un gând frumos, o rugăciune, o răspândire a mesajului, un mic ajutor financiar ce ar putea să le aducă un strop de alinare.

Există în Sfânta Scriptură un pasaj de o mare profunzime, în care se dispune ca, atunci când omul merge să secere holdele, să scuture măslinul sau să culeagă via, să lase rămășițele intacte, pentru că ele se cuvin străinilor, văduvelor și orfanilor. Acest îndemn nu este numai unul profund, ci și de o actualitate covârșitoare, și asta deoarece Scriptura este povestea mea și a ta, e neîntrerupta poveste de dragoste dintre Creator și umanitate.

Astăzi, Dumnezeu – „Părintele orfanilor” (Psalm 67, 5) ne strigă pe nume și ne pune în fața conștiinței patru inimi plânse: Ionela, Marian, Ana și Vasile. În urmă cu o lună, o boală necruțătoare le-a răpit mama din brațe, lăsându-i lipsiți de aripile materne sub care au învățat să vorbească, să se roage, să existe. Descumpăniți, timizi și îndurerați ne cer ajutorul. Un gând frumos, o rugăciune, o răspândire a mesajului, un mic ajutor financiar vor putea să le aducă un strop de alinare. Nimic nu le va putea înlocui zâmbetul mamei, dar brațele noastre deschise către ei sunt un semn că dragostea are ultimul cuvânt de spus în toate.

Așadar, să ne cercetăm holdele noastre interioare! Să arătăm că măslinul milostivirii noastre este roditor, iar strugurii altruismului nostru sunt mereu pregătiți pentru cei care au nevoie de ei.

Împreună putem face ca întrebarea dreptului Iov să fie și gândul nostru: „Mâncam, oare, singur bucata mea de pâine şi orfanului nu-i dădeam din ea?”

Donaţiile se pot prin transfer bancar în contul: RO18CECEIS0130RON1014276

sau

la Sediul Protopopiatului II Iaşi, str. Ion Neculce Nr. 36

Persoana de contact: Alina Bădiliţă – asistent social

Nr. tel. 0784226557

Adresă de e-mail: protopopiatul2iasi@yahoo.com

Ultimele din categorie