Procesiune cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria pentru izbăvirea de boală și secetă

22 Aprilie 2020 17:32 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În a treia zi de Paști, pe 21 aprilie 2020, obștea monahală a Mănăstirii Sihăstria din județul Neamț a pornit în procesiune în jurul așezământului, înălțând rugăciuni pentru încetarea epidemiei și pentru alungarea secetei.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, călugării și clericii ansamblului monahal nemțean au mers în procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, rostindu-se rugăciuni și ectenii pentru alungarea pandemiei, pentru însănătoșirea bolnavilor și pentru aducere de ploaie peste ogoare.

„După ce am săvârșit Sfânta Liturghie, am făcut procesiunea în jurul mănăstirii cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului «Axionița». De obicei, se făceau astfel de procesiuni la vreme de secetă, când se înălțau rugăciuni pentru ploaie și pentru izbăvirea de secetă. Am plecat cu icoana de la catedrala mănăstirii, am mers apoi la cimitir, la culturile agricole ale mănăstirii, la chilia părintelui Cleopa Ilie, la arhondaric, apoi am fost la biserica veche, iar la final înapoi spre biserica cea mare. Am făcut șase opriri, unde am rostit rugăciuni atât pentru izbăvirea de noua boală, cât și pentru alungarea secetei. Să cerem ajutorul Bunului Dumnezeu și milostivirea Maicii Domnului pentru a trece cu bine peste aceste vremuri de încercare, să ieșim din această stare de mâhnire, să ne rugăm mai mult împreună, să ieșim din monotonia situației de față printr-o rugăciune mai intensă, cu mai multă nădejde”, a mărturisit părintele arhimandrit Arsenie Popa, starețul Mănăstirii Sihăstria Neamț.

Aceasta sfântă icoană a Maicii Domnului, supranumită „Axioniţa” sau „Axion Estin”, care înseamnă în greceşte „Cuvine-se cu adevărat”, se află în naosul bisericii vechi. A fost pictată la începutul secolului al XX-lea la Sfântul Munte Athos de către un călugăr român care s-a nevoit cu mult post şi rugăciune, respectând rânduiala de pictură tradiţională ortodoxă. În anul 1909, ieroschimonahul Ioanichie Moroi, primul egumen al Schitului Sihăstria, a îmbrăcat această icoană în argint. Arhimandritul Cleopa Ilie a fost martorul mai multor minuni săvârșite de sfânta icoană a Maicii Domnului.

Vă invităm să vizionați și (Foto) Procesiune cu icoana Maicii Domnului la Mănăstirea Sihăstria

De la același autor

Ultimele din categorie