Program de mentorat în Seminariile Teologice din Arhiepiscopia Iașilor

26 Februarie 2021 14:14 Educaţie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, primele zile de școală din semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021 au prilejuit reluarea și continuarea dezvoltării Programului de Mentorat în Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe din Arhiepiscopia Iașilor, un proiect al Sectorului educațional al Arhiepiscopiei Iașilor desfășurat prin Centrul de Formare Continuă, prin intermediul a 3 întâlniri de formare pentru mentorii acestor școli.

În data de 9 februarie 2021, coordonatorii Colegiului Mentorilor „Sf. Ap. Pavel” s-au întâlnit la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” din Botoșani cu mentorii acestei instituții de învățământ și cu cei ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi pentru 4 sesiuni de formare conduse de Pr. Cristian-Alexandru Barnea, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Gabriel Leonte, referent educațional și de doamna Smaranda Buju, lector universitar la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, în calitate de psiholog specialist în psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.

Obiectivul întâlnirii a constat în acumularea de cunoștințe și deprinderea de noi abilități de către mentori pentru lucrul cu elevii. S-au dezbătut teme precum Cunoașterea elevilor adolescenți, Dezvoltarea psiho-spirituală a adolescentului, Abordări posibile în relația mentor – ucenic, aprofundându-se instrumente și metode de lucru, soluții practice și proceduri.

Întâlniri similare au avut loc în data de 12 februarie 2021 la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la M-rea Neamț pentru mentorii de aici și pentru cei de la Liceele Teologice Ortodoxe „Cuv. Parascheva” de la Agapia și „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Piatra Neamț și în data de 19 februarie 2021 la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași. (pr. Gabriel Leonte, referent Sectorul Învățământ - Arhiepiscopia Iașilor)

Ultimele din categorie