Programul „Scoala Altfel“ în Arhiepiscopia Sibiului
Mai multe manifestări şi activităţi educative cu elevi de la şcolile din Sibiu şi împrejurimi au marcat începutul săptămânii dedicate Programului „Şcoala Altfel“. Câţiva elevi sibieni au vizitat Catedrala mitropolitană, Tipografia Arhiepiscopiei Sibiului şi fabrica de lumânări, iar alţi şcolari au fost implicaţi în activităţi precum ateliere de pictură şi sesiuni de informare.
Peste 15 elevi de clasa a treia de la Şcoala Generală din Şura Mare, judeţul Sibiu, însoţiţi de primarul comunei, Nicolae Avram şi învăţătoarea Dorina Poraicu, au vizitat ieri, 8 aprilie Catedrala mitropolitană din Sibiu. Aici au fost aşteptaţi de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care le-a vorbit şcolarilor despre istoria lăcaşului de cult şi despre viaţa Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, a cărui moaşte au fost cinstite de oaspeţi.
Mai apoi, micuţii au fost însoţiţi de ierarh în Tipografia „Şaguniana“ a Arhiepiscopiei Sibiului, unde au văzut cum iau naştere cărţile, dar şi cum se lucra odinioară la tipărit, pe vremurile când tehnologia nu era atât de avansată.
În cele din urmă, copiii au vizitat şi fabrica de lumânări a eparhiei, iar la final au fost binecuvântaţi de IPS Mitropolit Laurenţiu şi au primit câte o carte de rugăciune şi de cântări religioase.
„Ne-am bucurat astăzi de vizita elevilor de clasa a treia din Şcoala Generală din Şura Mare. Copiii au văzut cum se tipăresc la noi lucrările primite şi au fost îndemnaţi să iubească şi să cinstească mai mult cărţile. Chiar dacă avem acum posibilitatea de a ne informa din mediul virtual, cartea rămâne sfântă şi trebuie preţuită la valoare ei adevărată“, a spus ierarhul.
Anul acesta, săptămâna „Şcoala Altfel!“ este pusă sub genericul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ şi constă în implicarea elevilor în activităţi educative menite să le deschidă şi mai mult orizontul cunoaşterii.
„La începutul clasei a treia am avut unitatea de învăţare «Cartea» şi pe atunci ne-a fost foarte greu să înţelegem toată această tehnică de tipărire a unei cărţi. Astăzi am văzut cum ia naştere o carte care ajunge în mâinile noastre spre a fi lecturată“, ne-a spus învăţătoarea Dorina Poraicu. (Sursa: mitropolia-ardealului.ro)