Proiectul „Culori radiofonice în 1001 de voci” a fost lansat
Proiectul social cultural „Culori radiofonice în 1001 de voci”, dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere din România, a fost lansat marţi, 5 aprilie 2016, începând cu ora 19.00, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Evenimentul a avut loc în Sala Mare a Ateneului Român.
În cadrul galei, pe scena Ateneului Român, au urcat mai multe personalităţi implicate în organizarea sau sprijinirea acestui proiect social cultural.
Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii George Enescu, şi-a exprimat susţinerea faţă de acest proiect şi a vorbit, de asemenea, despre importanţa mărturiei creştine în Europa contemporană făcând referire la valorile creştine.
Directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici, a făcut o scurtă prezentare a proiectului „Culori radiofonice în 1001 de voci” şi a mulţumit, cu acest prilej, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române pentru sprijinul acordat.
„Acesta este un proiect deosebit, astfel de lucruri minunate se întâmplă datorită unor oameni talentaţi, inimoşi, oameni cu suflet mare”, a precizat Eliza Bercu reprezentantul ARCUB, coorganizatorul proiectului. Totodată Eliza Bercu s-a arătat recunoscătoare faţă de echipa implicată în proiect şi i-a felicitat pe copiii care au adus prin aceste activităţi un dar atât de frumos şi tuturor copiilor din România.
Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, Adriana Ene, jurnalistă cu o experienţă de mai bine de 13 ani în presa audio-vizuală, a mulţumit tuturor celor care au venit să sărbătorească acest proiect inedit.
În cadrul galei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a rostit un cuvânt de binecuvântare și de prețuire a copiilor implicați în proiect, cuvânt intitulat: Basmul românesc expresia înţelepciunii poporului bine credincios.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a arătat că Patriarhia Română a binecuvântat această iniţiativă a Radioului Trinitas pentru a arăta că tinerii cu deficienţe din România trebuie sprijiniţi. Preafericirea Sa a evidenţiat faptul că vocile acestor copiii nevăzători au reuşit să dea viaţă personajelor de basm, arătând astfel că arta nu are handicap.
„Basmul românesc este expresia sufletului poporului român”, a mai spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel subliniind faptul că în basmele noastre personajul principal este fiul de împărat „aşa cum creştinul este chemat să fie fiul lui Dumnezeu şi moştenitor al Împărăţiei Cerurilor”.
Sursa: basilica.ro