Cetăţeni ai Uniunii Europene, recrutaţi pentru războiului Jihadului

30 Ianuarie 2014 16:57 Nicolae Pintilie Religia în lume

Numărul tinerilor cetăţeni UE recrutaţi de organizaţiile extremiste este în creştere. Conform statisticilor oficiale, mai mult de 1.200 de persoane au părăsit casele şi oraşele lor, pentru a lupta de partea militanţilor în ţări precum Siria, Sudan, Somalia.

Agenţia de ştiri BBC Midle East a prezentat dorinţa multor tineri europeni de a se înrola în războiul Jihadist, pentru a se alătura rebelilor din Siria şi din ţările africane.

Conform statisticilor, aproximativ 1.200 de tineri cetăţeni ai ţărilor Uniunii Europene au fost recrutaţi de către extremişti în participarea la războiul din Siria, Sudan, Somalia şi Nigeria. Acest precedent sociologic a fost a raportat la jumătatea lunii ianuarie, de către comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström: „Numărul tinerilor cetăţeni UE recrutaţi de organizaţiile extremiste este în creştere. Conform statisticilor oficiale, mai mult de 1.200 de persoane au părăsit casele şi oraşele lor, pentru a lupta de partea militanţilor în ţări precum Siria, Sudan, Somalia. Din păcate, ne dăm seama că acest număr este mult mai mare”, a recunoscut comisarul european.

Conform estimărilor omului politic, forurile europene nu dau suficientă atenţie acestui aspect: „Ţările europene sunt nepăsătoare faţă de această ameninţare în creştere. Am sunat pe toată lumea pentru a aborda această problemă în mod serios. Ea trebuie să fie combătută la nivel de familie, şcoală, oraş, ţară şi la nivelul liderilor UE”, a completat Malmström.

De la același autor

Ultimele din categorie