Resfințire de biserică în parohia Luceni

În cadrul Liturghiei, după citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit Teofan a rostit un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă în centrul vieții lor taina Sfintei Învieri.

Biserica parohiei Luceni din comuna Victoria, județul Iași, Protopopiatul Iași 1 a fost astăzi resfințită. Slujba de târnosire, precum și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Au participat preoți din zonă, precum și numeroși credincioși care au avut și posibilitatea de trece și de a se închina în Sfântul Altar.

În cadrul Liturghiei, după citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit Teofan a rostit un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă în centrul vieții lor taina Sfintei Învieri: „Adevărul Învierii să fie o permanență a vieții noastre. Taina Învierii să fie o exigență și o condiție a vieții noastre. Taina și teologia și harul sfintei Învieri să devină plinătatea vieții noastre. Și aceasta cum se poate împlini? Se poate împlini prin rugăciune cât mai fierbinte în viața noastră. Se împlinește prin strădania necontenită ca Dumnezeu să ne dăruiască darul smereniei Sale. Se împlinește îndeosebi prin taina iubirii – dragoste față de Dumnezeu și față de oameni – care este și ar trebui să fie legea vieții noastre pe acest pământ”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Teofil Constantin Olaru a fost hirotesit iconom, iar persoanele care au ajutat la restaurarea bisericii au primit distincții de vrednicie.

Biserica parohiei Luceni îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae și datează de la începutul secolului al XIX-lea. În decursul anilor a suferit mai multe perioade de degradare, fapt ce a impus efectuarea lucrărilor de consolidare.

De la același autor

Ultimele din categorie