Resfințirea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Bucșoaia, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc
Mâine, 11 iunie 2017, va avea loc resfințirea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil” din Bucșoaia, în urma amplelor lucrări de reconstrucție, consolidare și înfrumusețare și sfințirea paraclisului cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Acoperământul Maicii Domnului”.
Slujba de resfințire va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi și va fi urmată de Sfânta Liturghie.
Programul liturgic al evenimentului:
Sâmbată, 10 iunie 2017, ora 17.00 - Slujba de priveghere - Vecernia, Litia, Utrenia
Duminică, 11 iunie 2017:
08.00 - Slujba ceasurilor
09.00 - Primirea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților
09.15-10.00 Resfințirea bisericii și sfințirea paraclisului
10.00-12.00 - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie
12.30 - Lansarea monografiei „Parohia Bucșoaia în istoria Bucovinei”, semnată de prof. Ion Netea și pr. Pavel Goraș.
Biserica din Bucșoaia a fost dăruită de credincioșii din parohia Capu Satului - Câmpulung pentru credincioșii din Frasin – Bucșoaia și reconstruită pe actualul amplasament. Până în anul 1860, când s-a terminat construcția bisericii și s-a sfințit, parohia Bucșoaia aparținea de parohia Voroneț. Tradiția spune că denumirea satului este legată de trecerea prin Bucșoaia a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt spre Mănăstirea Voroneț. De la carul domnesc a căzut o bucșă care a încăput pe piciorul unei oi și care, găsită apoi, a dat denumirea satului. În decursul anilor, la biserica satului au slujit 19 preoti.
Cu ocazia resfințirii, Biserica din Bucșoaia va primi și cel de-al doilea hram, al Duminicii tuturor Sfinților.