Revista „Candela Nordului” a Episcopiei Europei de Nord, lansată și în variantă online
„Candela Nordului”, revistă de spiritualitate și cultură în ediție bilingvă, a fost fondată de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi la 6 iulie 2008, odată cu întronizarea sa ca cel dintâi ierarh la cârma nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm. Această publicație a Ortodoxiei boreale își propune ca principală misiune să hrănească spiritual o lume creștină ce trăiește într-un deșert al comunicării și comuniunii reale și într-o cronicizată penurie de cuvinte duhovnicești și vii.
Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a lansat sâmbătă, 6 iulie 2019, la 11 ani de la întemeierea acestei eparhii românești din țările scandinave, cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie, varianta online îmbunătățită a revistei eparhiale „Candela Nordului”. Site-ul pune la dispoziție utilizatorilor de internet revista într-un format profesionist și elegant, păstrând unele din caracteristicile print, oferind, totodată, o experiență plăcută lecturii online.
Candela Nordului, revistă de spiritualitate și cultură, în ediție bilingvă, a fost fondată de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi la 6 iulie 2008, odată cu întronizarea sa, ca cel dintâi ierarh, la cârma nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm. Această publicație a Ortodoxiei boreale își propune ca principală misiune să hrănească spiritual o lume creștină ce trăiește într-un deșert al comunicării și comuniunii reale și într-o cronicizată penurie de cuvinte duhovnicești și vii.
Prima revistă bisericească românească din Scandinavia, cu denumirea „Candela”, a apărut pentru prima oară la data de 31 martie 1973, la Stockholm, în cadrul nou înființatei Parohii Ortodoxe Române „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din întreaga Scandinavie, la inițiativa primului ei paroh, Preotul Profesor Alexandru I. Ciurea, cu apariție neîntreruptă până în anul 1998, fiind coordonată de către urmașii părintelui Ciurea în slujirea credincioșilor parohiei românești din capitala Regatului Suediei, preoții Ștefan Sandu, Anton Poșircă și Toader Doroftei.