Cancere la şobolanii hrăniţi cu porumb modificat genetic

Social

Cancere la şobolanii hrăniţi cu porumb modificat genetic

    • Cancere la şobolanii hrăniţi cu porumb modificat genetic
      Cancere la şobolanii hrăniţi cu porumb modificat genetic

      Cancere la şobolanii hrăniţi cu porumb modificat genetic

Un studiu ştiinţific francez a arătat că şoarecii hrăniţi cu porumb modificat genetic au dezvoltat multiple tumori canceroase ceea ce a dus la moartea lor.

Studiul a fost publicat în 19 septembrie şi a stârnit reacţii diverse pe întregul mapamond, mai ales că porumbul provine de la gigantul agro-industrial Monsanto, care cultivă organisme modificate genetic.

Guvernul francez a cerut imediat instituţiilor medicale să investigheze şi să ia măsurile necesare pentru a proteja sănătatea umană. Se vorbeşte deja de suspendarea culturilor de porumb modificat genetic.

Gilles-Eric Seralini, biolog la Universitatea din Caen şi colegii săi au hrănit şobolanii cu porumb de Monsanto, iar aceştia au murit mult mai repede decât cei hrăniţi cu dieta standard. Ei sufereau de numeroase tumori de ficat sau rinichi. Rezultatele investigaţiilor sunt publicate în revista Food and Chemical Toxicology şi au fost prezentate la o conferinţă la Londra.

Se arată clar că 50% dintre masculi şi 70% dintre femele au murit, faţă de 30% şi 20% din cei hrăniţi cu porumb natural.

Într-o conferinţă telefonică cu reporterii americani de la Washington Post, Seralini a spus că studiile cu animale hrănite cu organisme modificate genetic durează 3 luni, pentru că giganţii alimentari ştiu că tumorile încep undeva după patru luni de hrănire cu acestea.

„După patru luni, tumorile au început să apară” a spus el. După un an, s-a constatat o creştere uriaşă a tumorilor.

Cercetătorii spun că aceleaşi efecte pot avea loc şi la miliardele de oameni care consumă porumb modificat genetic.

Traducere și adaptare:
Sursa: