Radu Deac este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Social

Radu Deac este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

    • Radu Deac este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant
      Prof. univ. dr. Radu Deac, director executiv al Agenției Naționale de Transplant

      Prof. univ. dr. Radu Deac, director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, l-a numit în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT) pe prof. univ. dr. Radu Deac.

"Având în vedere obiectivul major al Ministerului Sănătății de a îmbunătăți activitatea Agenției Naționale de Transplant, astfel încât această instituție să-și recapete prestigiul recunoscut în lumea medicală, începând cu data de 26 noiembrie 2013, ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, l-a numit în funcția de director executiv al ANT pe profesor dr. Radu Deac", se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Prof. univ. dr. Radu Deac este membru titular și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, chirurg cardiovascular de renume internațional, făcând parte din echipa operatorie de medici care a realizat primul transplant de inimă din România.

"Profesor dr. Radu Deac este o personalitate marcantă a chirurgiei cardiovasculare, cu numeroase performanţe înregistrate de-a lungul anilor, materializate în atestate europene în chirurgia cardiovasculară, cât şi brevete de invenţii cu recunoaştere internaţionala în domeniul valvelor cardiace. Membru titular şi vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor dr. Radu Deac s-a manifestat şi ca un foarte bun manager, calităţi pe care le-a dovedit în modul în care a coordonat activitatea Institutului de Boli Cardiovasculare Târgu-Mureş şi, de asemenea, o perioadă de timp a fost membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant", se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.