Test de memorie, eficient în depistarea maladiei Alzheimer

28 Mai 2012 21:54 Social

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au pus la punct un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer şi a altor forme de demenţă în stadii incipiente, care are o durată de doar 10 minute.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au pus la punct un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer şi a altor forme de demenţă în stadii incipiente, care are o durată de doar 10 minute. Testul are capacitatea de a face diferenţa dintre procesul de uitare, considerat normal, şi mult mai periculoasele pierderi de memorie, care pot semnala declanşarea demenţei.

Diagnosticarea în stadii timpurii le permite pacienţilor să beneficieze de tratament medicamentos atunci când au cel mai mult nevoie de el, iar acest fapt îi ajută să lucreze şi să aibă o existenţă independentă pentru mai multă vreme.

Folosind un computer cu ecran tactil sau un iPad, pacienţii trebuie să efectueze şase sarcini. Într-unul dintre exerciţii, ei trebuie să memoreze locul unor obiecte şi apoi să îşi amintească poziţiile acestora, după câteva secunde. Testul cuprinde şi întrebări care au legătură cu viaţa lor de zi cu zi, dar şi alte exerciţii create cu scopul de a identifica acei pacienţi care sunt mai degrabă deprimaţi, nu pe cale de a-şi pierde memoria.

Acest test rapid este conceput pentru a identifica pierderile de memorie care apar în fazele incipiente ale demenţei senile.

Citește alte articole despre: test, Alzheimer, memorie

Ultimele din categorie