Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, bucurie la Mănăstirea Cămârzani

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, bucurie la Mănăstirea Cămârzani

    • Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cămârzani
      Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cămârzani / Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

      Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cămârzani / Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost hram în biserica nouă a Mănăstirii Cămârzani, Suceava. Cu această ocazie, prezenți în mijlocul credincioșilor au fost cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, au săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte clerici de la Centrul Eparhial Suceava, între care arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, pr. Constantin Ciprian Blaga, consilier în cadrul Sectorului Tipografie și Editură, pr. Adrian Popa, consilier al Sectorului Colportaj Bisericesc, și pr. Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni. De asemenea, au fost prezenți stareți de la mănăstirile din cuprinsul eparhiei, din Arhiepiscopia Iașilor, dar și din străinătate: arhim. Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, arhim. Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, pr. Nektarie Nikolici de la Mănăstirea Milkovo din Serbia.

Slujba la care a participat mulțime de credincioși a fost înfrumusețată de Corul maicilor Mănăstirii Cămârzani, care a oferit răspunsurile liturgice.

Un invitat special la acest moment de suflet a fost pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu, cel care a și rostit cuvântul de învățătură. Acesta a adus argumente scripturistice și patristice privind alegerea Maicii Domnului în vederea mântuirii neamului omenesc prin nașterea Fiului lui Dumnezeu, a vorbit despre formarea ei duhovnicească la templul din Ierusalim și, mai ales, despre modelul de sfințenie pe care îl întruchipează. 

La final, ierarhii au înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sănătate, dar și rugăciuni pentru dezlegare și pentru cei care suferă de depresie. Apoi, stavrofora Maria Deac, stareța așezământului monahal, și protos. Ignatie Radu, preot duhovnic la Mănăstirea Cămârzani, au primit distincția de vrednicie Ordinul „Crucea Bucovinei”. 

Citește despre: